Pass på hvem du gir til i julen

I Norge blir vi gjerne ekstra gavmilde rundt juletider. Erfaringsmessig får norske innsamlere inn store summer. De digitale plattformene gjør har gjort det enklere enn noensinne å både samle inn og gi penger. Da er det ekstra viktig å passe på at pengene havner i riktige lommer. 

Er du usikker på om en organisasjon er til å stole på, kan du sjekke om den er godkjent av Innsamlingskontrollen.
Se Innsamlingskontrollens godkjente organisasjoner.

Det finnes i dag ingen lovbestemmelser i Norge for hvordan pengeinnsamling skal foregå. Det er heller ingen restriksjoner på hvem som kan samle inn penger eller til hvilke formål.
Innsamlingskontrollens godkjente organisasjoner er underlagt strenge krav til effektivitet, kontroll og organisatoriske forhold.
Se våre krav til godkjente her. 

Julen er tid for omtanke, familie og takknemlighet. Mange benytter anledningen til å gi til formål som står dem nær. Dette vet også de useriøse innsamlerne å benytte seg av, og i et stadig større hav av gode formål og tidvis svært personlige henvendelser, kan det være vanskelig å skille dem fra hverandre. Dersom en organisasjon er godkjent av Innsamlingskontrollen, kan du være trygg på at det er en seriøs organisasjon.